loader image
Headbild Aktuelles
Projektblog
Home > Allgemein > Kultur- og netværksmøde

Kultur- og netværksmøde

Emne: Kultur og kunst som sundhedsfremme d. 30.3.23 fra kl. 16 – 19.30

Undersøgelser og praktiske erfaringer har vist, at deltagelse i kunstneriske og kulturelle aktiviteter styrker sundheden og den sociale velfærd. Kunst og kultur øger trivsel, velfærd og sundhed. Det er også blevet anerkendt af WHO og UNESCO og organisationerne opfordrer til flere netværk og mere samarbejde på disse områder. Desuden bør kulturens betydning for sundhed og trivsel anerkendes på både politisk, administrativt og strukturelt niveau. På grund af den globale pandemi, klimaforandringer og energikrisen er emnet er mere relevant end nogensinde.

Deltagerne vil få et indblik i strategier, projekter og initiativer fra oplægsholdere fra Tyskland og Danmark for at blive inspireret og motiveret til deres eget kulturarbejde. Dr. Christine Fuchs, Stadtkultur Netzwerk Bayerischer Städte, vil præsentere ”Gesundmitkunst – en model for sundhedsfremmende museumsarbejde” og beskriver om projektets forberedelsesfase og resultater. Desuden deltager Pia Wiborg Astrup, vicekontorchef i kontoret for sundhedsinnovation, kultur og uddannelse fra Region Midtjylland. Pia fortæller om Region Midtjyllands målrettede arbejde inden for feltet og hun perspektiverer med, hvordan kulturlivet udvikler sig på området.

Anden del af konferencen har fokus på lokale tiltag. Der er inviteret forskellige aktører fra kulturinstitutioner og initiativer, som fortæller om deres best-practice projekter og dermed bidrager til en efterfølgende debat. Martina Klose-March og Dennis Fay fra Museumsberg Flensburg præsenterer projektet ”Kunst mod at glemme” med fokus på at aktivere de ressourcer, som mennesker med demens stadig har. Lykke Stine Farre, Sønderborg Kommune, fortæller om ”Kultur på recept” som skal bidrage til en forbedring af den mentale sundhed og arbejdsparathed hos langtidsledige og sygemeldte borgere via kulturaktiviteter. Reiner Wieben, sundhedsekspert for spa-wellness og indehaver af kurklinikken Barfusspark, beskæftiger sig med aktuelle emner som øget søgen efter autenticitet, voksende miljø- og naturbevidsthed, stræben efter afslapning og individuel trivsel samt hvordan naturen kan bidrage til en sund selvforståelse. Nicola Kochhafen, Kulturlücke Flensburg, præsenterer det nye initiativ „Kulturelle ressourcer – giv slip og dyk ned“.

Deltagerne på netværksmødet får desuden informationer om støttemuligheder for dansk-tyske projekter gennem den nye borgerprojektfond.

Det er gratis at deltage, og oplæggene simultantolkes. Der vil også blive serveret drikkevarer og snacks i pausen.

Tilmelding inden 26. marts 2023: kulturregion@region.dk
Foreløbigt program: Kultur- og netværksmøde

Kulturakademie Nolde Foto: Tim Riediger

Zum Seitenanfang