loader image
Headbild Aktuelles
Projektblog
Home > Allgemein > Den gode formidling

Den gode formidling

Projektet i forbindelse med Interregprojektet KursKultur 2.0 skal bidrage til en øget interesse for den fælles kulturarv i grænselandet og nabolandets kultur og historie.

Der skal gennemføres forskellige forløb, der styrker formidlingskompetencerne hos museumsansatte og frivillige, der har med formidling af regionens historie, kunst og kultur at gøre. Der vil være fokus på at finde formidlingsformer, der egner sig til målgrupperne børn, unge og børnefamilier.

Museum Sønderjylland

Museum Sønderjylland har valgt at lave et forløb ved Vestkysten, hvor der inddrages emnerne natur, kunst, fysik og matematik. En tysk skoleklasse fra Altes Gymnasium i Flensburg har afprøvet forløbet og der er udviklet en ledsagende film.

Nolde Stiftung Seebüll

Workshoppen henvender sig til elever fra 2.- 4. klasse. Eleverne medbringer en ting de holde af til workshoppen. Her vil Museums formidleren være klar med en inspirations tur gennem Emil Noldes malerier og have. Derefter er eleverne på malerskolen, hvor eleverne bliver inspireret til at male deres eget stilleben, alt er forberedt med farver og papir. En skoleklasse fra Tønder har været med i forløbet og der blev produceret en ledsagende film.

KursKultur 2.0 støttes af Interreg Deutschland-Danmark med midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling. Du kan læse mere om Interreg Deutschland-Danmark på www.interreg5a.eu.

Kulturakademi / Kulturakademie Frøslev Lejr Foto: Tim Riediger
Zum Seitenanfang