loader image
Headbild Aktuelles
Projektblog
Home > Allgemein > Litterære byvandringer

Litterære byvandringer

Som en del af Kulturaftale Sønderjylland-Schleswigs projekt ‘Kultur i hverdagen’ arrangerer bibliotekerne i Tønder, Husum og Niebüll litterære byvandringer. Opdag nogle af grænseregionens historiske og aktuelle forfattere, bliv klogere på den fælles dansk-tyske historie og mød andre litteraturinteresserede fra begge sider af grænsen.

Byvandring Niebüll – musik, litteratur og historie i hjertet af Niebüll

Onsdag d. 14. september 2022
Mødested: Stadtbücherei Niebüll, Hauptstraße 46, 25899 Niebüll, Tyskland
Tidspunkt: kl. 11:30-16:30

Der vil være fælles transport fra Tønder og Husum. Programmet i Niebüll byder på fælles frokost, musik og litteratur, hvorefter der vil være forskellige byvandringer gennem byen. Kl. 14 starter vi sammen med forfatterne til tre byvandringer gennem Niebüll. De litterær-historiske byvandringer finder sted samtidig, men med forskelligt fokus og ruter, så der er mulighed for at melde sig på den rute, der passer en bedst. Byvandringerne finder sted på tysk og simultantolkes til dansk. Desuden er der mulighed for et efterfølgende besøg på tre muséer i Niebüll – enten Richard-Haizmann-Museum für moderne Kunst, Naturkundemuseum Niebüll e.V. eller Friesisches Museum. Entréen skal betales særskilt.

Program
11.30 Velkomst på Niebüll Bibliotek
12.00 Rundvisning og udstilling på Niebüll Bibliotek
12.30 Middagsmad med oplæsning og musik
14.00 Tre samtidige litterære/historiske byvandringer i Niebüll
16.30 Fælles afslutning

Byvandring Tønder – højtlæsning og historie fra grænseregionen

Onsdag d. 21. september 2022
Mødested: Tønder Bibliotek, Richtsensgade 10, 6270 Tønder
Tidspunkt: kl. 11:00-15:00

Dagens program i Tønder byder på en gåtur rundt i byen, hvor vi vil besøge udvalgte steder, som forskellige forfattere har beskrevet i deres bøger, og vores bibliotekar, Hanne, vil læse uddrag højt. Derudover vil der på dagen være inkluderet et museumsbesøg på Kunstmuseet i Tønder samt en let frokost. Byvandringen vil foregå på dansk, med tysk oversættelse/tolk, og der vil være fælles bustransport fra Niebüll og Husum til gæster fra Tyskland. Pga. begrænset plads på byvandringen deles gæsterne i to hold, så man enten starter eller slutter med en byvandring.

Program
11.00-12.30 Velkomst og museumsbesøg eller byvandring
12.30-13.30 En let fælles frokost
13.30-15.00 Museumsbesøg eller byvandring

Byvandring Husum – opdag litteraturen i Husum

Onsdag d. 28. september 2022
Mødested: Stadtbibliothek Husum, Herzog-Adolf-Straße 25, 25813 Husum, Tyskland
Tidspunkt: kl. 11-15

Dagens program i Husum byder på en litterær gåtur for alle interesserede. Deltagerne går bl.a. i Theodor Storms og Franziska zu Reventlows fodspor. Efter en let frokost fortsætter vi i Nissenhaus i Nordfriesland Museum. Den forsvundne by Rungholt har igennem flere århundreder været arnested for mange eventyr, legender og ballader. Opdag de fantastiske historier og se originalobjekter, der fortæller om mytologiens historie og opståen.

Program

11.00 Velkomst på Husum Bibliotek
11.15 Byvandring / Museumsrundvisning
12.30 Frokostpause med let forplejning
13.30 Byvandring / Museumsrundvisning
15.00 Fælles afslutning

Byvandringerne bliver simultantolket til dansk og der vil være fælles bustransport fra Tønder og Niebüll.

Tilmelding

Tilmeld dig senest den 31.8.2022 hos det bibliotek, som du bor tættest på eller hvorfra du vil tage bussen.

Niebüll: stadtbuecherei@t-online.de, tlf.: +49 4661 5175

Husum: stadtbibliothek@husum.de, tlf.: +49 4841 89186

Tønder: www.tbib.dk

Entré: 60 DKK / 8 EUR per byvandring, 150 DKK / 20 EUR for alle tre byvandringer.


Zum Seitenanfang