loader image
Headbild Aktuelles
Projektblog
Home > Allgemein > OBS! Kultur- og netværkspulje: Sidste ansøgningsfrist!

OBS! Kultur- og netværkspulje: Sidste ansøgningsfrist!

Aktørerne i den dansk-tyske grænseregion har kun en chance til at søge om støtte gennem kultur- og netværkspuljen, som er del af Interreg-projektet KursKultur 2.0. Den sidste ansøgningsfrist er den 21. september 2021. De bevilgede projekter kan starte med deres aktiviteter i november 2021, og aktiviteterne skal afsluttes inden den 31. juli 2022.

Hvad skal der til for et projekt?
Projektstøtte kræver mindst en partner fra hhv. dansk og tysk side, som sammen udvikler en idé og udfylder den nødvendige ansøgningsskabelon inkl. budget. KursKulturs sekretariat kan med kort varsel stå til rådighed med projektrådgivning og give tips til den gode ansøgning.

Hvad kan støttes?
Kultur- og netværkspuljen støtter borgernære møder og projekter på tværs af grænsen. Gennem projekterne får borgere fra dansk og tysk side mulighed for at dele erfaringer og være sammen om en fælles interesse. De allerede bevilgede projekter er mangfoldige – der er noget for alle aldersgrupper, til fageksperter på bestemte områder og til borgere, der gerne vil have en god kulturoplevelse eller dyrke en hobby sammen med andre. Hygge og at have det sjovt står i fokus, men der formidles også viden og gives mulighed for nye oplevelser.

Hvad får man ud af et dansk-tysk projekt?
I sommers lykkedes det endelig igen – dansk-tyske projekter blev gennemført på tværs af grænsen efter en periode, hvor corona-restriktioner havde besværliggjort grænseoverskridende projekter. I projektet ”sommercamp” tilbragte 80 børn og unge en uge sammen, hvor de de havde det sjovt med musik, dans, teater og film. Et andet projekt satte barock på plakaten, og  sommerkoncerterne var deres penge værd, og entustiaster oplevede musik på højt niveau. Og projektet ”Sommerbibliotek” gav besøgende midt på gågaden i en tom stående butik i Tønder en mulighed for at møde både dansk og tysk kultur og litteratur.
Forskellige genrer og forskellige målgrupper. Men alle bevilgede projekter har til fælles, at de gennem samarbejde og tilbud vil nedbryde barrierer og tilbyde kultur- og sprogoplevelser for alle borgere i grænseområdet.
Miriam Yasmin Tarp Yamil (Tønder Bibliotek) og Maren Mumme (Bücherei Niebüll) siger samstemmende: – Vi bor lige ved siden af hinanden. Det er kun naturligt at invitere hinanden som naboer og stå sammen om at booste kulturlivet. Det styrker den gensidige interesse og desuden den faglige udveksling!  
Det kan derfor betale sig at samarbejde, udvikle tilbud og desuden opnå støtte gennem kultur- og netværkspuljen.  

Tips til dansk-tyske projekter: her
Kriterier, vejledning og ansøgningsskabelon: her  

KursKultur 2.0 støttes af Interreg Deutschland-Danmark med midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling. Du kan læse mere om Interreg Deutschland-Danmark på www.interreg5a.eu.

Foto: f.v. Miriam Yasmin Tarp Yamil (Tønder Bibliotek) og Maren Mumme (Bücherei Niebüll) / Tim Riediger


Zum Seitenanfang