loader image
Headbild Aktuelles
Projektblog
Home > Allgemein > Fehmarnbelt Days 31. maj 2021

Fehmarnbelt Days 31. maj 2021

Fehmarnbelt Days 2021 afholdes som en hybrid begivenhed. Konferencen finder sted mandag den 31. maj fra kl. 9.00 til 17.00. Afhængig af udviklingen af ​​pandemien, vil nogle deltagere deltage i arrangementet på Weissenhäuser Strand i Ostholstein / Schleswig-Holstein. Alle andre besøgende og deltagere bruger den digitale platform. Denne bruges til at sende de officielle bidrag og sessioner via live stream. Her kan arrangørerne og partnerne til arrangementet interaktivt præsentere og udveksle ideer og meget mere. Hybridbegivenhedsformatet gør det meget nemmere at deltage i Fehmarnbelt Days 2021 og åbner arrangementet for en større interessegruppe. Den virtuelle platform åbner allerede den 26. april 2021. De officielle præsentationer vil forblive tilgængelige online efter konferencen. Registrerede deltagere kan se materiale efter konferencen og komme i kontakt med hinanden. Disse rammebetingelser øger konferencens opfattelse, antal deltagere og netværksmuligheder markant.

Interreg-projekterne KursKultur 2.0 og kultKIT vil sammen med det dansk-tyske museumsnetværk Nordmus stå for en række aktiviteter den dag. Informationer om projekterne står længere nede på siden.

Formidling af det dansk-tyske kulturarv
Film, oplæg og paneldebat om de store historiske narrativers betydning for borgere, turister og erhvervsliv i grænselandet over vandegrænsen og landegrænsen med Anna-Elisabeth Jensen og Ulla Schaltz (Museum Lolland-Falster), Eskil Vagn Olsen (Museum Vestsjælland) og Stephan Meinhardt (Oldenburger Wallmuseum). kl. 13.15-14.00

Støttemuligheder til dansk-tyske projekter
Film, oplæg, projektrådgivning og de gode tips med Julia Bick og Angela Jensen (KursKultur 2.0). Aftal en tid: kulturregion@region.dk

Læs programmet til Fehmarnbelt Days her.


Interreg-projekt KursKultur 2.0

KursKultur 2.0 har til formål at fremme den interkulturelle, dansk-tyske forståelse i hele Interreg-programregionen for alle borgere. Overordnet støtter projektet dansk-tyske mikroprojekter og styrker det gensidige kendskab til nabosprog og kultur på tværs af grænsen. KursKultur 2.0 udarbejder desuden aktiviteter, som synliggør vores fælles dansk-tyske kulturarv.

Interreg-projektet KursKultur 2.0 startede den 1. juli 2019 og slutter den 31. december 2022. Interreg-tilskuddet er på 16.390.00 DKK/ 2.200.000 Euro og det samlede budget udgør 23.632.610,60 DKK/ 3.172.162,50 EuroKursKultur 2.0 finansieres af midler fra Den Europæiske Fond for Regional Udvikling


Zum Seitenanfang